СЛЕДНИ НАСТАНИ
Две нијанси црвена - ОЖЕНИ МЕ Две нијанси црвена - ОЖЕНИ МЕ 17 јун. 2021, 20:00 часот ДК Димитар Влахов - АВТОКОМАНДА КУПИ БИЛЕТ
Две нијанси црвена - РАЗВЕДИ МЕ Две нијанси црвена - РАЗВЕДИ МЕ 21 јун. 2021, 20:00 часот ДК Димитар Влахов - АВТОКОМАНДА КУПИ БИЛЕТ

НАДИЦА ПЕТРОВА   

25.05.1989 Неготино                                         

Ул. Маршал Тито 117, 3/9 , Неготино  

Телефон389 75 844 066                                                                                                     

e-mail: petrova.nadica@yahoo.com   

 

Обазование и работилници:

2013/2018 -  Универзитет за аудиовизулни уметности ЕФТА Скопје, театарски уметности, актерска игра

2014, Април- Еразмус плус програма- театарска работилница Хрватска, Осјек

Мај- Театарска работлница (Копродукција со актери и режисер од Франција) Последниот Маж, последната жена- Реж. Сандрин Фоурон

2015, Март- Еразмус плус програма- театарска работилница Италија, Болоња

2015, Јуни-  Универзитет за уметности- Капошвар, Унгарија- театарска работилница

2016, Јуни- Универзитет за уметности- Капошвар, Унгарија- театарска работилница

 

Професионални ангажмани:    

                                   

2009   Водител, анкетар на ТВ емисија Неделно попладне -МРТВ Скопје

2010   Актер во реклами за Germanos илада на РМ- Invest in Macedonija- Гужва продукција- ликови- презентер и студент

2013  Македонски народен театар- Вечна куќа -реж- Дејан Пројковски- актерски ангажман-  статист со задача, хор

2014  Театарски перформанс во градски автобус-Контрола-реж- Теа Беговска- лик- девојката од Италија

2014  Театар КРИК Скопје - детска театарска претсава- царот Тонте Конте- лик-  шивачката Шивка

2015   Турски театар Скопје- Окованиот Прометеј- реж- Дејан Пројковски - лик- песочен човек, хор                                                                                                                                                                                                     Театар КРИК Скопје - детска театарска претсава- разгалената принцеза- лик- разгалената принцеза                 (алтернација)

            ТВ Ситeл- Македонски народни приказни- ликови- лошата попадија и ќерката за мажење

2016   Македонски народен театар - Мајсторот и Маргарита-реж- Иван Поповски- актерски ангажман- статист            со задачи

2016  Театар КРИК Скопје - детска театарска претстава-  Пајчето Патко- лик- пајчето Патко (актернација)

2016  Театар Ацо Шопов, Штип - На дното- реж. Дејан Пројковски- лик- Настја

2016  Театар КРИК Скопје- детска театарска претсава- глувчињата Мицко и Грицко- лик- учителката Бети                  (алтернацја)

2017  Театар Ацо Шопов - Лазаревото писмо, реж. Љупчо Георгиевски- лик- Родна Арсова, снаа на Арсе

2017   Театар КРИК Скопје- Маша и нејзините приказни- лик- Маша (алтернација)

2017    Македонски народен театар - ММЕ (дипломска претстава)- реж. Дејан Пројковски- ликови- балерината              и Лулу

2018   Даста продукција- Чиста Хероина- реж. Ѓорѓи Ризески- лик- Лична Ангелина

          Даста продукција-  Кафез- реж.Ирма Башевска- лик- Симона

2019   Алтернативен приватен театарски проект - АКТЕР-ЧОВЕК - реж. Теа Беговска

2019   ТЕАТАР ПРОВОКАЦИЈА- Зеленковци- реж. Роберт Ристов

2019   Касинг агенција ЛИЦА- реклама за Vodafone- Албанија

           Вештини:

ЈАЗИЦИ- Англиски, Германски, Италијански

ЛИЧНИ ВЕШТИНИ-  Познавање на инструменти- завршено основно училиште за виолина и познавање почетно ниво на други инструменти, добар осет за музика, пеење, ритам и слух ,еластично и спремно тело, креативна, флексибилна, трпелива, дисциплинирана, трудољубива

ХОБИ- Сликање, читање, пишување, планинарење, јога

 

Во „Театар Провокација“ игра во претставата: