СЛЕДНИ НАСТАНИ
Куклена претстава за деца до 10 годишна возраст Куклена претстава за деца до 10 годишна возраст 04 окт. 2023, часот Кавадраци КУПИ БИЛЕТ
Куклена претстава за деца до 10 годишна возраст Куклена претстава за деца до 10 годишна возраст 05 окт. 2023, часот Кавадарци КУПИ БИЛЕТ
Куклена претстава за деца до 10 годишна возраст Куклена претстава за деца до 10 годишна возраст 06 окт. 2023, часот Скопје КУПИ БИЛЕТ
ЗЕЛЕНКОВЦИ ЗЕЛЕНКОВЦИ 08 окт. 2023, 11:00 часот Фестивал Mmilk & Blues - Скопје КУПИ БИЛЕТ
Куклена претстава за деца до 10 годишна возраст Куклена претстава за деца до 10 годишна возраст 09 окт. 2023, часот Скопје КУПИ БИЛЕТ
ЈАС СУМ АКИКО ЈАС СУМ АКИКО 12 окт. 2023, часот Живинице БиХ КУПИ БИЛЕТ
ОЖЕНИ МЕ- Две нијанси црвена ОЖЕНИ МЕ- Две нијанси црвена 16 окт. 2023, 20:00 часот МКЦ - Скопје КУПИ БИЛЕТ
 РАЗВЕДИ МЕ - Две нијанси црвена РАЗВЕДИ МЕ - Две нијанси црвена 17 окт. 2023, 20:00 часот МКЦ - Скопје КУПИ БИЛЕТ
ПАЦИЕНТИ ПАЦИЕНТИ 18 окт. 2023, 20:00 часот МКЦ - Скопје КУПИ БИЛЕТ
Куклена претстава за деца до 10 годишна возраст Куклена претстава за деца до 10 годишна возраст 19 окт. 2023, часот М.каменица КУПИ БИЛЕТ
ПАЦИЕНТИ ПАЦИЕНТИ 25 окт. 2023, 20:00 часот Свети Николе КУПИ БИЛЕТ
Куклена претстава за деца до 10 годишна возраст Куклена претстава за деца до 10 годишна возраст 26 окт. 2023, часот Skopje КУПИ БИЛЕТ

ИНТЕРНАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ НА ДУОДРАМА „БРАНКО ЃОРЧЕВ“- НЕГОТИНО,

(05.09. - 09.09. 2022 г.)

 

Интернационалниот фестивал на дуодрама „Бранко Ѓорчев “- Неготино (05.09 - 09.09.2022год.) е единствениот фестивал на ДУОДРАМА во Македонија, во организација на Општина Неготино и Театар Провокација - Скопје. Главен покровител и иницијатор за истиот е Општина Неготино. Фестивалот е дел од активностите на програмата на „СПОРТСКО-КУЛТУРНО ЛЕТО 2022 кое започна на 15-ти јули а ќе трае до 24-ти септември. Концептот и логистиката се на „Театар Провокација“. 

Селектор на фестивалот е актерот и режисер Роберт Ристов. Ова е неговата селекција на претстави за овогодинешниот фестивал: 

Претставите ќе бидат одиграни по следниот редослед:

 

05.09.2022 од 19:30 во НУЦК „АЦО ЃОРЧЕВ“

„КИСЛОРОД“ , според текст на Иван Вирипаев

Режија: Иван Јерчиќ

Играат: Викторија Степанова-Јанкуловска и Никола Стефанов

НУ НАРОДЕН ТЕАТАР – Битола

 

06.09.2022 од 19:30  во КАФЕ БАР АМАРО

„АНАТОМИЈА НА НЕВЕРСТВОТО“ – Валентин Красногоров

Режија: Александра Кардалевска, драматург: Дарко Спасов

Играат: Жаклина Петровска и Тони Денковски

НУ ТЕАТАР КОМЕДИЈА - Скопје

КУПИ ONLINE-БИЛЕТ / Претстава: АНАТОМИЈА НА НЕВЕРСТВОТО

 

06.09.2022  од 21:00  во МУЗЕЈ НА ГРАД НЕГОТИНО

„ОЖЕНИ МЕ“, по мотиви од сценаријата: „Ожени ме“, „Храна и Вино“ и „Брачна приказна“

Режија: Роберт Ристов. Играат: Изабела Јакимовска и Бранко Атанасов

ТЕАТАР ПРОВОКАЦИЈА – Скопје

  

07.09 од 19:30  во МУЗЕЈ НА ГРАД НЕГОТИНО

ГРЕТА –според: Луц Хибнер и Јохан Волфганг Фон Гете,

Режија: Тамара Стојаноска. Играат: Димитрина Мицкоска и Ане Блажоски

ТЕАТАР ЗЛАТЕН ЕЛЕЦ – Скопје

 

08.09.2022 од 19:30 во НУЦК „АЦО ЃОРЧЕВ“

МОЈОТ СОПАТНИК СТРАВОТ –  Иван Томашевиќ

Режија: Иван Томашевиќ. Играат: Анета Томашевиќ и Иван Томашевиќ

СЦЕНА МАСКА, Р. Србија

09.09.2022 во НУЦК „АЦО ЃОРЧЕВ“

19::30  ДОДЕЛУВАЊЕ НА НАГРАДИ

20:00  STAND UP COMEDY со ТИНО и АТАНАС (во чест на наградените)