СЛЕДНИ НАСТАНИ
Куклена претстава за деца до 10 годишна возраст Куклена претстава за деца до 10 годишна возраст 04 окт. 2023, часот Кавадраци КУПИ БИЛЕТ
Куклена претстава за деца до 10 годишна возраст Куклена претстава за деца до 10 годишна возраст 05 окт. 2023, часот Кавадарци КУПИ БИЛЕТ
Куклена претстава за деца до 10 годишна возраст Куклена претстава за деца до 10 годишна возраст 06 окт. 2023, часот Скопје КУПИ БИЛЕТ
ЗЕЛЕНКОВЦИ ЗЕЛЕНКОВЦИ 08 окт. 2023, 11:00 часот Фестивал Mmilk & Blues - Скопје КУПИ БИЛЕТ
Куклена претстава за деца до 10 годишна возраст Куклена претстава за деца до 10 годишна возраст 09 окт. 2023, часот Скопје КУПИ БИЛЕТ
ЈАС СУМ АКИКО ЈАС СУМ АКИКО 12 окт. 2023, часот Живинице БиХ КУПИ БИЛЕТ
ОЖЕНИ МЕ- Две нијанси црвена ОЖЕНИ МЕ- Две нијанси црвена 16 окт. 2023, 20:00 часот МКЦ - Скопје КУПИ БИЛЕТ
 РАЗВЕДИ МЕ - Две нијанси црвена РАЗВЕДИ МЕ - Две нијанси црвена 17 окт. 2023, 20:00 часот МКЦ - Скопје КУПИ БИЛЕТ
ПАЦИЕНТИ ПАЦИЕНТИ 18 окт. 2023, 20:00 часот МКЦ - Скопје КУПИ БИЛЕТ
Куклена претстава за деца до 10 годишна возраст Куклена претстава за деца до 10 годишна возраст 19 окт. 2023, часот М.каменица КУПИ БИЛЕТ
ПАЦИЕНТИ ПАЦИЕНТИ 25 окт. 2023, 20:00 часот Свети Николе КУПИ БИЛЕТ
Куклена претстава за деца до 10 годишна возраст Куклена претстава за деца до 10 годишна возраст 26 окт. 2023, часот Skopje КУПИ БИЛЕТ

 

Со изведба на преставата „Разведи ме” на скопскиот театар „Провокација” на сцената на Театар78 свечено заврши овогодинешната манифестација Денови на македонската култура во  Белград- Допир на Македонија 2022 година.     

  

Комедијата „Разведи ме” во режија на Роберт Ристов ја разведри и воодушеви публиката но и ја замисли да ги согледа сите нијанси на црвената боја како симбол на љубовта.

Во потрага за одговорот зошто  им се распаѓа бракот, актерите Роберт и Мирјана Ристова  и пружија на публиката одлично актерски одиграна и режирана претстава која ја наградија со овации и долги громогласни аплаузи.

 

Со гостувањето на приватниот театар „Провокација„ од Скопје, здружението „Македониум” продолжува да ја промовира богатата македонска театарска сцена во главниот град на Србија и придонесува за унапредување на културната сорабoтка меѓу македонскиот и српскиот народ.

Гостите од Скопје, Роберт и Мирјана Ристови изразија голема благодарност за можноста да настапат пред белградската публика, а пред се, пред Македонците кои живеат и работаат во Белград. Во разговорите со претставнците на здруженеито „Македомиум“ изразена е единствена  желба за натамошна соработка  на заеднички проекти .