СЛЕДНИ НАСТАНИ
Куклена претстава за деца до 10 годишна возраст Куклена претстава за деца до 10 годишна возраст 04 окт. 2023, часот Кавадраци КУПИ БИЛЕТ
Куклена претстава за деца до 10 годишна возраст Куклена претстава за деца до 10 годишна возраст 05 окт. 2023, часот Кавадарци КУПИ БИЛЕТ
Куклена претстава за деца до 10 годишна возраст Куклена претстава за деца до 10 годишна возраст 06 окт. 2023, часот Скопје КУПИ БИЛЕТ
ЗЕЛЕНКОВЦИ ЗЕЛЕНКОВЦИ 08 окт. 2023, 11:00 часот Фестивал Mmilk & Blues - Скопје КУПИ БИЛЕТ
Куклена претстава за деца до 10 годишна возраст Куклена претстава за деца до 10 годишна возраст 09 окт. 2023, часот Скопје КУПИ БИЛЕТ
ЈАС СУМ АКИКО ЈАС СУМ АКИКО 12 окт. 2023, часот Живинице БиХ КУПИ БИЛЕТ
ОЖЕНИ МЕ- Две нијанси црвена ОЖЕНИ МЕ- Две нијанси црвена 16 окт. 2023, 20:00 часот МКЦ - Скопје КУПИ БИЛЕТ
 РАЗВЕДИ МЕ - Две нијанси црвена РАЗВЕДИ МЕ - Две нијанси црвена 17 окт. 2023, 20:00 часот МКЦ - Скопје КУПИ БИЛЕТ
ПАЦИЕНТИ ПАЦИЕНТИ 18 окт. 2023, 20:00 часот МКЦ - Скопје КУПИ БИЛЕТ
Куклена претстава за деца до 10 годишна возраст Куклена претстава за деца до 10 годишна возраст 19 окт. 2023, часот М.каменица КУПИ БИЛЕТ
ПАЦИЕНТИ ПАЦИЕНТИ 25 окт. 2023, 20:00 часот Свети Николе КУПИ БИЛЕТ
Куклена претстава за деца до 10 годишна возраст Куклена претстава за деца до 10 годишна возраст 26 окт. 2023, часот Skopje КУПИ БИЛЕТ

ИЗАБЕЛА ЈАКИМОВА

 

OБРАЗОВАНИЕ  

Средно училиште – СМУГС. Др. Панче Караѓозов

2011 - 2016

- Еднонеделен семинар за работа на компјутери (2011)

- Club for technicians for student support (2012)

- Натпревар за средношколски театар "We are the best" (2014)

- Certificate for participation in video training workshops – освоено трето место. (2015)

- USAID- Социјално претприемништво(2016)

 

Faculty of Dramatic Arts - FDA Skopje (2017 – 2021)

- LEAD MK project ‘‘ Cinediversity`` (2018)

- EMSA - recognition for cooperation and a sign of trust (2018)

- EMSA – сценарио и продукција на театарски проект (2018)

- UNHCR & CHRCR- театарска претстава- Бегалци ‘‘ Increasing the Awareness and Support of refuges`` (2019)

- YOUTH PASS- Expert up (mobility project) (2019)

 

 

WORK EXPERIENCE

Детска серија- ,,Тумбуфафа и истражувачите``(2020)

-Продукција на целиот проект

- Сценарио

-Улога

 

Краткометражен филм ,,Не се потребни зборови”

-        Режија ( селектиран на

The lift off session festival

ISCA 2020

Едукативно видео- Родови стереотипи

-Продукција и режија

- Видеото е во официјална селекција на фестивалите:

First-Time Filmmaker Sessions и The lift off session

Перформанс- Универзална сала (сеуште е во тек)

 

-         Улога

 

Фестивал за документарен филм - MAKEDOX (2018)

Дел од организација

 

Прво па женско (2017-2020)

 

-         Организација

 

 

OXO продукција- улога

 

Серија: Преспав (2019)

Лик: Бугарка

 

Серија: Пет+ фамилија(2019- )

Лик: Алекс

Краткометражен филм - "DONKA"

Главна улога

Режија Александар Алексовски

Награден од MFF Торонто, Канада и официјално селектиран од KineNova