СЛЕДНИ НАСТАНИ
ВЕСЕЛИОТ ДЕДО МРАЗ ВЕСЕЛИОТ ДЕДО МРАЗ 15 дек. 2023, 11:00 часот Скопје (откупена) КУПИ БИЛЕТ
ВЕСЕЛИОТ ДЕДО МРАЗ ВЕСЕЛИОТ ДЕДО МРАЗ 16 дек. 2023, 11:00 часот PUBLIC ROOM -СКОПЈЕ (слободна продажба) КУПИ БИЛЕТ
ВЕСЕЛИОТ ДЕДО МРАЗ ВЕСЕЛИОТ ДЕДО МРАЗ 18 дек. 2023, 18:30 часот САЛОН 19:19 (откупена) КУПИ БИЛЕТ
ВЕСЕЛИОТ ДЕДО МРАЗ ВЕСЕЛИОТ ДЕДО МРАЗ 19 дек. 2023, 09:00, 10:00, 11:00 часот Скопје (откупена) КУПИ БИЛЕТ
ВЕСЕЛИОТ ДЕДО МРАЗ ВЕСЕЛИОТ ДЕДО МРАЗ 20 дек. 2023, 10:00, 11:00 часот Скопје (откупена) КУПИ БИЛЕТ
ВЕСЕЛИОТ ДЕДО МРАЗ ВЕСЕЛИОТ ДЕДО МРАЗ 21 дек. 2023, 09:00, 10:00, 11:00 часот Скопје (откупена) КУПИ БИЛЕТ
ВЕСЕЛИОТ ДЕДО МРАЗ ВЕСЕЛИОТ ДЕДО МРАЗ 22 дек. 2023, 10:00 11:00 ,18:00 часот Скопје (откупена) КУПИ БИЛЕТ
ВЕСЕЛИОТ ДЕДО МРАЗ ВЕСЕЛИОТ ДЕДО МРАЗ 23 дек. 2023, 11:00 часот Скопје КУПИ БИЛЕТ
ВЕСЕЛИОТ ДЕДО МРАЗ ВЕСЕЛИОТ ДЕДО МРАЗ 25 дек. 2023, 09: 00, 10:00, 11:00, 12:00 часот Свети Николе КУПИ БИЛЕТ
ВЕСЕЛИОТ ДЕДО МРАЗ ВЕСЕЛИОТ ДЕДО МРАЗ 26 дек. 2023, 09:30, 10:30 часот Скопје (откупена) КУПИ БИЛЕТ
ВЕСЕЛИОТ ДЕДО МРАЗ ВЕСЕЛИОТ ДЕДО МРАЗ 26 дек. 2023, 19:00 часот САЛОН 19:19 (во слободна продажба) КУПИ БИЛЕТ
ВЕСЕЛИОТ ДЕДО МРАЗ ВЕСЕЛИОТ ДЕДО МРАЗ 27 дек. 2023, 09:30, 10:30, 11:30 часот Скопје (откупена) КУПИ БИЛЕТ
ВЕСЕЛИОТ ДЕДО МРАЗ ВЕСЕЛИОТ ДЕДО МРАЗ 28 дек. 2023, 10:00, 11:00 часот Македонска Каменица КУПИ БИЛЕТ
ВЕСЕЛИОТ ДЕДО МРАЗ ВЕСЕЛИОТ ДЕДО МРАЗ 29 дек. 2023, 10:00 часот Скопје (откупена) КУПИ БИЛЕТ
ВЕСЕЛИОТ ДЕДО МРАЗ ВЕСЕЛИОТ ДЕДО МРАЗ 30 дек. 2023, 11:30 часот Крива Паланка КУПИ БИЛЕТ

 

Куклена претстава за деца до 10 годишна возраст

ДРУГАРСТВО  

 

            Куклената претстава „Другарство“ е интерактивна претстава за најмалата публика, во која темата е другарството и сето она што го подразбира вистинскиот другарски однос. Претставта има за цел да ги едуцира децата  и поттикне да реагираат и побараат помош, доколку се жртва на врсничко насилство, или доколку забележат знаци на булинг во средината која ги опкружува.

            Меѓусебното отуѓување на децата, поради новиот начин на живот, наречен „дигитализација“ е една  од темите кои се опфатени во оваа претстава.  Во минатото под поимот другарство се подразбираше некој, со кого постојано си заедно, си кажуваш тајни, играте надвор криенка, ластик, фудбал и други игри, во денешно време зад поимот другарство се крие некој, кој дури и немораш ни да го познаваш, туку поминувате заедно време преку игри на компјутер или на телефон и на тој начин комуницирате, укажувајќи им на децата, дека поминатото време надвор, со своите другари, ништо не може да го замени. Низ сите  неволји и тајни низ кои минуваат овие наши карактери, вклучувајќи го и булингот, кој не подразбира само физичко малтретирање туку и навреди, омаловажување, уцени и други видови на психичка пресија, децата ќе увидат дека некој што го познааш само преку компјутер, не може да ти помогне, како некој кој постојано е со тебе.  Низ игра, смеа и детски лудости, ќе ги потикнеме дечињата на игра  - надвор од своите четири ѕида.

           

           ИГРААТ: МИРЈАНА П: РИСТОВ, РАДО АЛЕКСОВСКИ  и РОБЕРТ РИСТОВ

           ДИЗАЈН И ИЗРАБОТКА НА КУКЛИ: ЦВЕТИН АНИЧИЌ

           СЦЕНОГРАФИЈА: РОБЕРТ РИСТОВ

           АУДИО ПРОДУЦЕНТ: ГОРАН ПАЈАК ТРИФУНОВСКИ

           ДИЗАЈН НА ПЛАКАТ: САРА ПАНОВСКА

           РЕЖИЈА И ТЕКСТ: РОБЕРТ РИСТОВ