СЛЕДНИ НАСТАНИ
Куклена претстава за деца до 10 годишна возраст Куклена претстава за деца до 10 годишна возраст 12 апр. 2024, 13:00 часот Скопје КУПИ БИЛЕТ
Куклена претстава за деца до 10 годишна возраст Куклена претстава за деца до 10 годишна возраст 22 апр. 2024, 09:30 / 11:00 часот Скопје КУПИ БИЛЕТ
ЗЕЛЕНКОВЦИ ЗЕЛЕНКОВЦИ 23 апр. 2024, 09:00, 10:00 часот Скопје КУПИ БИЛЕТ

Никола Кузелов

17.06.1992 Свети Николе

 

➢ ОБРАЗОВАНИЕ

 ▫ 2007-2011 – Реформирано гимназиско образование – Гимназија “Кочо Рацин” – Свети Николе  ▫ 2011-2015 – Универзитет “Св. Кирил и Методиј” – Факултет за драмски уметности – Скопје – отсек – драмски актер

 ▫ 2017 – Магистерски студии - Филмски институт Охрид ФИОФА - катедра за сценарио и драматургија

 

➢ ТЕАТАР

▫ Сината птица – театарска претстава – Македонски народен театар

2014 – Режија Златко Славенски  ▫ Поставка на театарски перформанс – Музеј на народно ослободителна борба – Скопје – Мај – Август – 2014 – Режија Дејан Пројковски 

▫ Ајде да имаме секс – театарска претстава – алтернативен театар – 2014 – Режија Теа Беговска

 ▫ Кафе без цигари – театарски перформанс – алтернативен театар – 2015 – Режија Теа Беговска

 ▫ Сината соба – дипломска претстава – Драмски театар Скопје – 2015 – Режија Златко Славенски

 ▫ Проект правда – театрски омнибус – Режија Дино Пешут, Драгана Стојчевска, Тамара Дамјановиќ, Марко Јовичиќ, Мирко Радоњиќ, Сара Луца, Ирфан Авдиќ

 ▫ Лазаревото писмо – театарска претстава – Народен театар Штип 2016 – Режија Љубчо Ѓоргиевски

▫ Cinema reviving – театарски перформанс - International Film Festival In the Palace, Balchik, Bulgaria 2017 – Режија Никола Кузелов, Lito Skplt

▫ Гледај, чувствувај, слушај - мултимедијален перформанс - 2018 - Автор и режија Теа Беговска

 ▫ Јас сум човек актер - интерактивен перформанс - алтернативен театар - 2018 - Режија Теа Беговска 

▫ Скандал – интерактивна крими комедија -2019 Режија Роберт ристов

 

➢ ФИЛМ  И  ТВ

▫ Кота 404 – краток филм – 2015 – Режија Марјан Гавриловски 

▫ Надвор е ладно – краток филм – 2015 -Режија Ана Јакимска 

▫ Скопско за нас – ТВ реклама – 2015 – Режија Милчо Манчевски 

▫ Помеѓу – краток филм – 2016 – Режија Марјан Гавриловски 

▫ Синот и чалгијата – 01 епизода серијал  македонски приказни – 2016 – Режија Томислав Алексов  ▫ Razored Mind – краток филм – 2016 – Режија Марјан Гавриловски

 ▫ Јавачи на коњи – игран филм – 2017 – Режија Марјан Гавриловски (најдобар филм Fam film fest 2018, North Carolina, USA)

 ▫ The naïve innocence of the milk – краток филм – 2017 – Режија Marie P. Paoul

▫ Down the rabbit hole - промотивна реклама - 2018 - Режија Салма Даб

 ▫  Сцена - краток филм - 2019 - Џолев и уметностите - Режија Дејан Џолев и Никола Кузелов 

▫ Владимир и Лена - игран филм - 2019 - Режија Игор Алексов

 

➢  БИБЛИОГРАФИЈА ▫ Траги во времето – збирка поезија  – 2007 – Литературен клуб,  ОУ Дом на Култура Крсте Мисирков Свети Николе 

▫ Другите – драма – 2011 – Праизведба Драмско студио Сцена 71,  ОУ Дом на Култура Крсте Мисирков Свети Николе 

▫ Помеѓу – сценарио за краток филм – 2016 – Режија Марјан Гавриловски 

▫ Razored Mind – сценарио за краток филм – 2016 – Режија Марјан Гавриловски

▫ Јавачи на коњи – сценарио за игран филм – 2017 – Режија Марјан Гавриловски (најдобар филм Fam film fest 2018, North Carolina, USA)

 ▫  Сцена - сценарио за краток филм- 2019 - Џолев и уметностите - Режија Дејан Џолев и Никола Кузелов 

▫ WE ARE ALL PARROTS, EXCEPT THOSE WHO ARE NOT or A LIGHT THAT NEVER GOES OUT - сценарио за краток филм - 2019 - (полуфиналист на 2019 Hollywood Casting and Film, Лос Анџелес, САД)

➢ РАБОТИЛНИЦИ  /  СЕМИНАРИ  /  ФЕСТИВАЛИ  И НАГРАДИ ▫ Seminar: Academy of central European schools – “Cultural differences bridges the differences between nations” (Nis, Serbia, 2010)

 ▫ Seminar: Multi via media – “Multimedia connection with multiethnic communication in Macedonia”  (Ohrid, Macedonia, 2011) 

▫ Workshop: MOT, International theatre festival – Short acts by Aida Bukvic (Skopje, Macedonia, 2013)

 ▫ Workshop: Avner Eisenberg workshop (Skopje, Macedonia, 2013) 

▫ Џолев и уметностите – предавач по игра пред камера – (Скопје 2015) ▫ ИМПАКТ (фестивал на алтернативен театар) – Ајде да имаме секс – (Велес 2015)

 ▫ Проект Правда – КРАДУ (Загреб 2016), МОТ (Скопје 2016), Битеф (Белград 2016), МЕС (Сараево 2016)

▫ International Film Festival In the Palace 2017 Balchik, Bulgaria – Q&A сесија и предавање за  филмот Јавачи на коњи

 ▫ Јавачи на коњи - официјална селекција на фестивали: Yala International Independent film festival, New York film fair, FAM fest International film festival, Craft film festival Barcelona, Phnom Penh international film fest, Catalonia Social film festival, Cape Town International film market and festival, Vasteras FILMFESTIVAL, Krajina Film festival, In The Palace International, Boat of ulture international, MEDFF

 ▫ WE ARE ALL PARROTS, EXCEPT THOSE WHO ARE NOT or A LIGHT THAT NEVER GOES OUT - краток филм - 2019 - полуфиналист на 2019 Hollywood Casting and Film, Лос Анџелес, САД

▫ Јавачи на коњи - надобар игран филм - FAM FILM Festival, САД 2018

▫ Јавачи на коњи - најдобар игран филм - Yala International Film festival, Непал 2019

 

➢ ЈАЗИЦИ  ▫ Македонски мајчин ▫ Англиски одличен 

▫ Српски многу добар

 ▫ Хрватски многу добар

 ▫ Руски добар

 

➢ ОСТАНАТИ СПОСОБНОСТИ ▫ Танцување

▫ Видео монтажа (Adobe Premiere Pro CC)

▫ Обработка на фотографии (Photo Scape)

▫ Новинарски способности (Multi Via Media Certificate)

▫ Организациски и маркетинг способности

▫ Возачка дозвола нема

 

Во „Театар Провокација“ игра во претставата: