СЛЕДНИ НАСТАНИ
Куклена претстава за деца до 10 годишна возраст Куклена претстава за деца до 10 годишна возраст 04 окт. 2023, часот Кавадраци КУПИ БИЛЕТ
Куклена претстава за деца до 10 годишна возраст Куклена претстава за деца до 10 годишна возраст 05 окт. 2023, часот Кавадарци КУПИ БИЛЕТ
Куклена претстава за деца до 10 годишна возраст Куклена претстава за деца до 10 годишна возраст 06 окт. 2023, часот Скопје КУПИ БИЛЕТ
ЗЕЛЕНКОВЦИ ЗЕЛЕНКОВЦИ 08 окт. 2023, 11:00 часот Фестивал Mmilk & Blues - Скопје КУПИ БИЛЕТ
Куклена претстава за деца до 10 годишна возраст Куклена претстава за деца до 10 годишна возраст 09 окт. 2023, часот Скопје КУПИ БИЛЕТ
ЈАС СУМ АКИКО ЈАС СУМ АКИКО 12 окт. 2023, часот Живинице БиХ КУПИ БИЛЕТ
ОЖЕНИ МЕ- Две нијанси црвена ОЖЕНИ МЕ- Две нијанси црвена 16 окт. 2023, 20:00 часот МКЦ - Скопје КУПИ БИЛЕТ
 РАЗВЕДИ МЕ - Две нијанси црвена РАЗВЕДИ МЕ - Две нијанси црвена 17 окт. 2023, 20:00 часот МКЦ - Скопје КУПИ БИЛЕТ
ПАЦИЕНТИ ПАЦИЕНТИ 18 окт. 2023, 20:00 часот МКЦ - Скопје КУПИ БИЛЕТ
Куклена претстава за деца до 10 годишна возраст Куклена претстава за деца до 10 годишна возраст 19 окт. 2023, часот М.каменица КУПИ БИЛЕТ
ПАЦИЕНТИ ПАЦИЕНТИ 25 окт. 2023, 20:00 часот Свети Николе КУПИ БИЛЕТ
Куклена претстава за деца до 10 годишна возраст Куклена претстава за деца до 10 годишна возраст 26 окт. 2023, часот Skopje КУПИ БИЛЕТ

СКАНДАЛ

РЕЖИЈА и СЦЕНОГРФИЈА: РОБЕРТ РИСТОВ
КОСТИМОГРАФИЈА: ЕЛЕНА ЛУКА

КОРЕОГРАФИЈА: ИСКРА ШУКАРОВА


ИГРААТ:
ГОГИ : НИКОЛА КУЗЕЛОВ
ДИДИ: МИРЈАНА ПОПОВСКА РИСТОВ
ИНСПЕКТОР ВЕСЕЛИНОВ: ДАРИЈАН ПЕТРОВ
Г-ѓа КОСТОВ: ЈЕЛЕНА МИЈАТОВИЌ / СЛАЃАНА ВУЈОШЕВИЌ
ЕМИЛ: ЧЕДОМИР МИТЕВСКИ
ПОМЛАД ИНСПЕКТОР БОРЕ: РАДО АЛЕКСОВСКИ
СВЕДОЦИ: ПУБЛИКАТА

Дејствието на претставата се случува во фризерскиот салон на Гоги Камчев, во кој навидум започнува еден обичен ден.... Се водат „обичните“ муабети, специфични за во фризерските салони, се до моментот кога фризерката Диди ќе влета шокирана и извести дека познатата пијанистка, а воедно и газдарица на салонот Лена Вагнер, е мртва. Полицијата настапува на сцена! Присутните во салонот се единствените осомничени за скандалозното убиство, извршено со ФРИЗЕРСКА НОЖИЦА. Публиката има за задача да помогне во разоткривањето на убиството и го пронајде убиецот.                                                                                        

Фотограф: Кире Галевски

Дизајн на плајкат: Методи Ангелов

                                                

Премиера: 20.10.2019