СЛЕДНИ НАСТАНИ
Две нијанси црвена - ОЖЕНИ МЕ Две нијанси црвена - ОЖЕНИ МЕ 17 јун. 2021, 20:00 часот ДК Димитар Влахов - АВТОКОМАНДА КУПИ БИЛЕТ
Две нијанси црвена - РАЗВЕДИ МЕ Две нијанси црвена - РАЗВЕДИ МЕ 21 јун. 2021, 20:00 часот ДК Димитар Влахов - АВТОКОМАНДА КУПИ БИЛЕТ

ПИРУНИКА КИСЕЛИЧКИ

08.08.1996 Скопје, Македонија
kpirunika@hotmail.com


ОБРАЗОВАНИЕ:
* средно школо : ДМБУЦ Илија Николовски Луј – музичко
* факултет : универзитет за аудиовизуелни уметности
   ЕФТА Европска филмска танцова академија
   Скопје-Париз –Есен –Њу Јорк
   драмски уметности - актерска игра
* курс со сертификат за игра пред камера


РЕАЛИЗИРАНИ ПРОЕКТИ:

- испитни претстави одиграни во скоро сите театри и културни

  домови низ Македонија (актер)
- член со над 100 изиграни претстави во приватен патувачки

  театар „Театар Колозов“ (актер)
- член на ансамблот од мјузиклот „ Mamma Mia “ (актер, пејач,

  танчер)
  Македонски Народен Театар
- член на приватен патувачки театар „Провокација”
- член на приватен театар „Театар Пи”
- Театарско музички перформанс „Конекции” работено со лица

  со интелектуална попреченост.

- долгометражен игран филм „Кога денот немаше име“
  (“When the day had no name”) (актер) (со премиера на

  „Berlinale”)
- долгометражен игран филм „ Making of ” (актер)
- краток игран филм „Новогодишна елка“ (актер)
- краток игран филм „Роденден“ (актер)
- краток игран филм „Види ја ти неа“ (“Would you look at her”)

  (актер)
- краток игран филм „Аларм“ (актер)
- неколку Народни Приказни (актер) ТВ
- ТВ серии: „Среќа во вреќа“ , „Преспав“..
- реклами за „Скопско” и сл.
- статист во неколку македонски филмови, француски итн.