СЛЕДНИ НАСТАНИ
Куклена претстава за деца до 10 годишна возраст Куклена претстава за деца до 10 годишна возраст 04 окт. 2023, часот Кавадраци КУПИ БИЛЕТ
Куклена претстава за деца до 10 годишна возраст Куклена претстава за деца до 10 годишна возраст 05 окт. 2023, часот Кавадарци КУПИ БИЛЕТ
Куклена претстава за деца до 10 годишна возраст Куклена претстава за деца до 10 годишна возраст 06 окт. 2023, часот Скопје КУПИ БИЛЕТ
ЗЕЛЕНКОВЦИ ЗЕЛЕНКОВЦИ 08 окт. 2023, 11:00 часот Фестивал Mmilk & Blues - Скопје КУПИ БИЛЕТ
Куклена претстава за деца до 10 годишна возраст Куклена претстава за деца до 10 годишна возраст 09 окт. 2023, часот Скопје КУПИ БИЛЕТ
ЈАС СУМ АКИКО ЈАС СУМ АКИКО 12 окт. 2023, часот Живинице БиХ КУПИ БИЛЕТ
ОЖЕНИ МЕ- Две нијанси црвена ОЖЕНИ МЕ- Две нијанси црвена 16 окт. 2023, 20:00 часот МКЦ - Скопје КУПИ БИЛЕТ
 РАЗВЕДИ МЕ - Две нијанси црвена РАЗВЕДИ МЕ - Две нијанси црвена 17 окт. 2023, 20:00 часот МКЦ - Скопје КУПИ БИЛЕТ
ПАЦИЕНТИ ПАЦИЕНТИ 18 окт. 2023, 20:00 часот МКЦ - Скопје КУПИ БИЛЕТ
Куклена претстава за деца до 10 годишна возраст Куклена претстава за деца до 10 годишна возраст 19 окт. 2023, часот М.каменица КУПИ БИЛЕТ
ПАЦИЕНТИ ПАЦИЕНТИ 25 окт. 2023, 20:00 часот Свети Николе КУПИ БИЛЕТ
Куклена претстава за деца до 10 годишна возраст Куклена претстава за деца до 10 годишна возраст 26 окт. 2023, часот Skopje КУПИ БИЛЕТ

ПИРУНИКА КИСЕЛИЧКИ

08.08.1996 Скопје, Македонија
kpirunika@hotmail.com


ОБРАЗОВАНИЕ:
* средно школо : ДМБУЦ Илија Николовски Луј – музичко
* факултет : универзитет за аудиовизуелни уметности
   ЕФТА Европска филмска танцова академија
   Скопје-Париз –Есен –Њу Јорк
   драмски уметности - актерска игра
* курс со сертификат за игра пред камера


РЕАЛИЗИРАНИ ПРОЕКТИ:

- испитни претстави одиграни во скоро сите театри и културни

  домови низ Македонија (актер)
- член со над 100 изиграни претстави во приватен патувачки

  театар „Театар Колозов“ (актер)
- член на ансамблот од мјузиклот „ Mamma Mia “ (актер, пејач,

  танчер)
  Македонски Народен Театар
- член на приватен патувачки театар „Провокација”
- член на приватен театар „Театар Пи”
- Театарско музички перформанс „Конекции” работено со лица

  со интелектуална попреченост.

- долгометражен игран филм „Кога денот немаше име“
  (“When the day had no name”) (актер) (со премиера на

  „Berlinale”)
- долгометражен игран филм „ Making of ” (актер)
- краток игран филм „Новогодишна елка“ (актер)
- краток игран филм „Роденден“ (актер)
- краток игран филм „Види ја ти неа“ (“Would you look at her”)

  (актер)
- краток игран филм „Аларм“ (актер)
- неколку Народни Приказни (актер) ТВ
- ТВ серии: „Среќа во вреќа“ , „Преспав“..
- реклами за „Скопско” и сл.
- статист во неколку македонски филмови, француски итн.