СЛЕДНИ НАСТАНИ
 РАЗВЕДИ МЕ - Две нијанси црвена РАЗВЕДИ МЕ - Две нијанси црвена 25 мар. 2023, 21:00 часот АРТ ТРЕМА ФЕСТ-Рума, Р.Србија КУПИ БИЛЕТ
 РАЗВЕДИ МЕ - Две нијанси црвена РАЗВЕДИ МЕ - Две нијанси црвена 27 мар. 2023, 20:00 часот Прњавор, Р.Србија КУПИ БИЛЕТ
ЈАС СУМ АКИКО ЈАС СУМ АКИКО 29 мар. 2023, 12:00 часот ДК Пробиштип КУПИ БИЛЕТ
ПАЦИЕНТИ ПАЦИЕНТИ 06 апр. 2023, 19:30 часот Д.К Ацо Караманов - РАДОВИШ КУПИ БИЛЕТ

Театар „Провокација“ на 03.09.2022 со претствата РАЗВЕДИ МЕ во режија на Роберт Ристов, учествуваше на 9-тиот по ред Интернационален фестивал на дуодрамата во Топола – Република Србија. На свеченото зарварањето, кое се случи на 08.09, претставата беше прогласена за  НАЈДОБРА ПРЕТСТАВА НА ФЕСТИВАЛОТ!

Ова е уште една потврда за успешното работење на Театар „Провокација“.

Селектор на фестивалот во Топола беше познатиот актер Ирфан Месур, а стручното жири го сочинуваа познатите актери: Томислав (Тома) Трифуновиќ (претседател на житито), Сергеј Трифуновиќ и Весна Станоевиќ.