СЛЕДНИ НАСТАНИ
Куклена претстава за деца до 10 годишна возраст Куклена претстава за деца до 10 годишна возраст 04 окт. 2023, часот Кавадраци КУПИ БИЛЕТ
Куклена претстава за деца до 10 годишна возраст Куклена претстава за деца до 10 годишна возраст 05 окт. 2023, часот Кавадарци КУПИ БИЛЕТ
Куклена претстава за деца до 10 годишна возраст Куклена претстава за деца до 10 годишна возраст 06 окт. 2023, часот Скопје КУПИ БИЛЕТ
ЗЕЛЕНКОВЦИ ЗЕЛЕНКОВЦИ 08 окт. 2023, 11:00 часот Фестивал Mmilk & Blues - Скопје КУПИ БИЛЕТ
Куклена претстава за деца до 10 годишна возраст Куклена претстава за деца до 10 годишна возраст 09 окт. 2023, часот Скопје КУПИ БИЛЕТ
ЈАС СУМ АКИКО ЈАС СУМ АКИКО 12 окт. 2023, часот Живинице БиХ КУПИ БИЛЕТ
ОЖЕНИ МЕ- Две нијанси црвена ОЖЕНИ МЕ- Две нијанси црвена 16 окт. 2023, 20:00 часот МКЦ - Скопје КУПИ БИЛЕТ
 РАЗВЕДИ МЕ - Две нијанси црвена РАЗВЕДИ МЕ - Две нијанси црвена 17 окт. 2023, 20:00 часот МКЦ - Скопје КУПИ БИЛЕТ
ПАЦИЕНТИ ПАЦИЕНТИ 18 окт. 2023, 20:00 часот МКЦ - Скопје КУПИ БИЛЕТ
Куклена претстава за деца до 10 годишна возраст Куклена претстава за деца до 10 годишна возраст 19 окт. 2023, часот М.каменица КУПИ БИЛЕТ
ПАЦИЕНТИ ПАЦИЕНТИ 25 окт. 2023, 20:00 часот Свети Николе КУПИ БИЛЕТ
Куклена претстава за деца до 10 годишна возраст Куклена претстава за деца до 10 годишна возраст 26 окт. 2023, часот Skopje КУПИ БИЛЕТ

  

Интернационалниот фестивал на дуодрама БРАНКО ЃОРЧЕВ – Неготино оваа година ќе биде одржан од 10.05 до 13.05.2023 на сцената на НУЦК Ацо Ѓорчев – Неготино. Организатор на фестивалот е Театар Провокација, а покровител на истиот е Општина Неготино.

Селектор на фестривалот е актерката од НУ Театар Комедија - Мирјана Поповска Ристов, која ги селектираше следниве претстави, кои ќе се прикажуваат по следниов редослед:

10.05.2023 од 20:00 ч. „БРАЧНА КОМЕДИЈА“, режија: Иван Томашевиќ, СЦЕНА МАСКА - Р.Србија.

11.05.2023 од 20:00 ч. „ЗА НАС ПОЧНУВА ЖИВОТ“, режија: Дејан Пројковски, продуцент: Нино Леви - Р. Македонија.

12.05.2023 од 11:00 ч. „ЈАС СУМ АКИКО“, режија: Роберт Ристов, Театар Провокација - Р. Македонија. (Оваа дуодрама за деца, не е дел од официјалната конкуренција).

12.05.2023 од 20:00 ч. „CANDY“ , режија: Тамара Стојаноска, ТЕАТАР ЗЛАТЕН ЕЛЕЦ - Р. Македонија.

13.05.2023 од 19:30 ч. „ БЕБА“ режија: Љубомир Керекеш, ТЕАТАР КЕРЕКЕШ - Р. Хрватаска.

Фестивалот е од натпреварувачки карактер и на истиот ќе бидат доделени наградите: НАЈДОБРА МАШКА УЛОГА, НАЈДОБРА ЖЕНСКА УЛОГА, НАЈДОБРА ПАРТНЕРСКА ИГРА и НАДОБРА ПРЕТСТАВА. Жири комисијата го задржува правото да додели дополнителни награди, доколку некоја од претставите се издвојува во одредена неспомената категории, кои заслужуваат да бидат наградени.  

Ова се членовите на жири комисијата: Васил Зафирчев (актер од ТЕАТАР ЏИНОТ – Велес) , Селпин Керим (актер од Турски Театар – Скопје) и Роберт Ристов (актер од ТЕАТАР КОМЕДИЈА - Скопје).