СЛЕДНИ НАСТАНИ
Куклена претстава за деца до 10 годишна возраст Куклена претстава за деца до 10 годишна возраст 04 окт. 2023, часот Кавадраци КУПИ БИЛЕТ
Куклена претстава за деца до 10 годишна возраст Куклена претстава за деца до 10 годишна возраст 05 окт. 2023, часот Кавадарци КУПИ БИЛЕТ
Куклена претстава за деца до 10 годишна возраст Куклена претстава за деца до 10 годишна возраст 06 окт. 2023, часот Скопје КУПИ БИЛЕТ
ЗЕЛЕНКОВЦИ ЗЕЛЕНКОВЦИ 08 окт. 2023, 11:00 часот Фестивал Mmilk & Blues - Скопје КУПИ БИЛЕТ
Куклена претстава за деца до 10 годишна возраст Куклена претстава за деца до 10 годишна возраст 09 окт. 2023, часот Скопје КУПИ БИЛЕТ
ЈАС СУМ АКИКО ЈАС СУМ АКИКО 12 окт. 2023, часот Живинице БиХ КУПИ БИЛЕТ
ОЖЕНИ МЕ- Две нијанси црвена ОЖЕНИ МЕ- Две нијанси црвена 16 окт. 2023, 20:00 часот МКЦ - Скопје КУПИ БИЛЕТ
 РАЗВЕДИ МЕ - Две нијанси црвена РАЗВЕДИ МЕ - Две нијанси црвена 17 окт. 2023, 20:00 часот МКЦ - Скопје КУПИ БИЛЕТ
ПАЦИЕНТИ ПАЦИЕНТИ 18 окт. 2023, 20:00 часот МКЦ - Скопје КУПИ БИЛЕТ
Куклена претстава за деца до 10 годишна возраст Куклена претстава за деца до 10 годишна возраст 19 окт. 2023, часот М.каменица КУПИ БИЛЕТ
ПАЦИЕНТИ ПАЦИЕНТИ 25 окт. 2023, 20:00 часот Свети Николе КУПИ БИЛЕТ
Куклена претстава за деца до 10 годишна возраст Куклена претстава за деца до 10 годишна возраст 26 окт. 2023, часот Skopje КУПИ БИЛЕТ
Жири комисијата во состав: Роберт Ристов, Васил Зафирчев и Селпин Керим на II по ред Интернационален фестивал на дуодрама БРАНКО ЃОРЧЕВ, ги додели следните награди:
Наградата за најдобра женска улога на фестивалот и се доделува на Биљана Драгиќевиќ Пројковска, за улогата во претставата "ЗА НАС ПОЧНУВА ЖИВОТ" во режија на Дејан Пројковски, заради повеќеслојниот актерски израз во градењето на улогата и умешниот спој на комичната со мелодрамската игра.
* Награда за најдобра машка улога на II - Интернационален фестивал на дуодрама
БРАНКО ЃОРЧЕВ – Неготино, доделена на Љубомир Керекеш за улогата на молерот во претставaта БЕБА, заради непосредниот актерски израз во градењето на улогата и заради умешното владеење на жанрот на комедијата.
* Награда за најдобра претстава се доделува на претставата БРАЧНА КОМЕДИЈА во режија на Иван Томашевиќ во продукција на СЦЕНА МАСКА, заради прецизната поставеност и организираност на комичното дејство и заради живиот непосреден и шармантен актерски израз коj одлично комуницира со публиката.
* Наградата „БРАНКО ЃОРЧЕВ“, за најдобра партнерска игра им се доделува на Бобан Алексоски и Лео Поповиќ, за улогите во претставaта CANDY во режија на Тамара Стојаноска во продукција на Театар „Златен Елец“, заради органичниот партнерски однос и заради веризмот и документаризмот, во партнерскиот актерски третман, на една жестоко - актуелна и социјално ангажирана тема.
  
Фотограф: Драганче Биков