СЛЕДНИ НАСТАНИ
Куклена претстава за деца до 10 годишна возраст Куклена претстава за деца до 10 годишна возраст 04 окт. 2023, часот Кавадраци КУПИ БИЛЕТ
Куклена претстава за деца до 10 годишна возраст Куклена претстава за деца до 10 годишна возраст 05 окт. 2023, часот Кавадарци КУПИ БИЛЕТ
Куклена претстава за деца до 10 годишна возраст Куклена претстава за деца до 10 годишна возраст 06 окт. 2023, часот Скопје КУПИ БИЛЕТ
ЗЕЛЕНКОВЦИ ЗЕЛЕНКОВЦИ 08 окт. 2023, 11:00 часот Фестивал Mmilk & Blues - Скопје КУПИ БИЛЕТ
Куклена претстава за деца до 10 годишна возраст Куклена претстава за деца до 10 годишна возраст 09 окт. 2023, часот Скопје КУПИ БИЛЕТ
ЈАС СУМ АКИКО ЈАС СУМ АКИКО 12 окт. 2023, часот Живинице БиХ КУПИ БИЛЕТ
ОЖЕНИ МЕ- Две нијанси црвена ОЖЕНИ МЕ- Две нијанси црвена 16 окт. 2023, 20:00 часот МКЦ - Скопје КУПИ БИЛЕТ
 РАЗВЕДИ МЕ - Две нијанси црвена РАЗВЕДИ МЕ - Две нијанси црвена 17 окт. 2023, 20:00 часот МКЦ - Скопје КУПИ БИЛЕТ
ПАЦИЕНТИ ПАЦИЕНТИ 18 окт. 2023, 20:00 часот МКЦ - Скопје КУПИ БИЛЕТ
Куклена претстава за деца до 10 годишна возраст Куклена претстава за деца до 10 годишна возраст 19 окт. 2023, часот М.каменица КУПИ БИЛЕТ
ПАЦИЕНТИ ПАЦИЕНТИ 25 окт. 2023, 20:00 часот Свети Николе КУПИ БИЛЕТ
Куклена претстава за деца до 10 годишна возраст Куклена претстава за деца до 10 годишна возраст 26 окт. 2023, часот Skopje КУПИ БИЛЕТ

 

СЛАЃАНА ВУЈОШЕВИЌ

 

О Б Р А З О В А Н И Е 

 2015-2019

ДОКТОРСКИ СТУДИИ Отсек - РАДИО ТВ И КИНО, Истанбулски Универзитет

 2012-2015

МАГИСТЕРСКИ СТУДИИ Отсек – АКТЕРСКА ИГРА, Државен Конзерваториум, Истанбулски Универзитет

 2007- 2011

ДОДИПЛОМСКИ СТУДИИ Отсек АКТЕРСКА ИГРА; Факултет за Драмски Уметности, Универзитет СВ.Кирил и Методиј

 

Т Е А Т А Р

2017/18 –НАД ЗЕМЈАТА ПОД ОБЛАЦИТЕ Режија: İrem Aydın, Entropi Sahne - Истанбул

2015 - АНТИГОНА Режија: Слаѓана Вујошевиќ, Entropi Sahne и Sahnebaz -Истанбул

2015 – СОН НА ЛЕТНАТА НОЌ Режија: Александар Поповски, Турски Театар - Скопје

2014 – ВОЈНИКОТ ФАЛБАЏИЈА Режија: Luca Cortina, Турски Театар, Скопје

2013 –МАЛЕЧКАТА Режија: Sema Ali Erol, Tiyatro Kumpanyası, Истанбул

2012 - BİRDS Режија: Fabio Toledi, İstanbul Kütür Üniversitesi, Истанбул

2012 – АХ ЉУБОВ МОЈА Режија: Коле Анѓеловски, Театар Комедија, Скопје

2012 – АЛИСА ВО ЗЕМЈАТА НА ЧУДАТА Режија: Александар Ивановски, ТДМ, Скопје

2011 – КРЕОН Режија: Димса Николовски, Драмски Театар, Скопје

2011 – РОБЕРТО ЗУКО Режија: Ирена Стеријовска, Единаесетмина Театар, Скопје

2010 – ОРКЕСТАР ББ Режија: Владо Цветановски, Факултет за драмски уметности, Скопје

2009 – ТРОИЛ И КРЕСИДА Режија: Љубиша Ристиќ, МНТ, Скопје

  

ФИЛМ

2019 – СНЕЖАНА НА КРАЈОТ УМИРА Режија: Кристијан Ристевски (постпродукција)

2019 – BAĞLANMA HALİ Режија: Serdar Yılmaz (постпродукција)

2018 – ИНДЕКС669 Режија: Дејан Џолев

2014 - SOMNİUM Режија: Sezer Kari 

2013 – ВЛАКНА Режија: Елонора Венинова

2013 – СТАТУС: ВО НЕВОЛЈА РЕЖИЈА: Елонора Венинова 

2010 – КАО ДА МЕ НЕМА Режија: Huanita Wilson 

2010 - RAKİJA Режија: Una Kreso

2000 – СКОПЈАНКАТА МАЈКА ТЕРЕЗА Режија: Сашо Миленковски

  

ТВ  СЕРИИ

2019 – CANEVİM Режија: Adnan Güler, ATV

2015-2016 - ACI AŞK Режија: Çağatay Tosun, TMC, Show TV

2015-2016 - BÜYÜK SÜRGÜN KAFKASYA Режија: Mehmet Ada Öztekin, TRT

2015 - ŞİFA PEŞİNDE Режија: Emrullah Şentürk, TRT

2000 – УМНИ ГЛАВИ Режија: Александар Алексовски, MРТВ

 

АНИМАЦИЈА

2018-2019 – СВЕТОТ НА БИБИ, Режија: Гоце Цветановски

 

ВИДЕО  СПОТ

2016 - FAİTH NO MORE - CONE OF SHAME, Режија: Гоце Цветановски

 

Р Е К Л А М А

2015 - MARK0 YOUR SMART TASK BUDDY, Режија: Дејан Џолев

 

Н А Г Р А Д И

2015 – НАЈДОБРА МЛАДА АКТЕРКА – Државен Театарски Фестивал “Војдан Чернодрински“ - Прилеп

2010 – НАЈДОБРА ПРЕТСТАВА од Публика и Жири Комисија, ФИСТ06, Белград

2004 – НАЈДОБАР ФРАНЦУСКИ ИЗГОВОР за ликот на Јулија во преставата Ромео и Јулија, Француска Амбасада во Македонија

2003 – НАЈДОБАР ФРАНЦУСКИ ИЗГОВОР за ликот на Силви во претставата Папагалот, Француска Амбасада во Македонија

 

Ј А З И Ц И: Македонски, Турски , Англиски, Српски, Босански, и основно познавање на Француски и Италијански јазик.

  

КОНТАКТ

Слаѓана Вујошевиќ

0038970386216 

svujosevik@yahoo.com

 

Во „Театар Провокација“ игра во претставата: