СЛЕДНИ НАСТАНИ
Куклена претстава за деца до 10 годишна возраст Куклена претстава за деца до 10 годишна возраст 04 окт. 2023, часот Кавадраци КУПИ БИЛЕТ
Куклена претстава за деца до 10 годишна возраст Куклена претстава за деца до 10 годишна возраст 05 окт. 2023, часот Кавадарци КУПИ БИЛЕТ
Куклена претстава за деца до 10 годишна возраст Куклена претстава за деца до 10 годишна возраст 06 окт. 2023, часот Скопје КУПИ БИЛЕТ
ЗЕЛЕНКОВЦИ ЗЕЛЕНКОВЦИ 08 окт. 2023, 11:00 часот Фестивал Mmilk & Blues - Скопје КУПИ БИЛЕТ
Куклена претстава за деца до 10 годишна возраст Куклена претстава за деца до 10 годишна возраст 09 окт. 2023, часот Скопје КУПИ БИЛЕТ
ЈАС СУМ АКИКО ЈАС СУМ АКИКО 12 окт. 2023, часот Живинице БиХ КУПИ БИЛЕТ
ОЖЕНИ МЕ- Две нијанси црвена ОЖЕНИ МЕ- Две нијанси црвена 16 окт. 2023, 20:00 часот МКЦ - Скопје КУПИ БИЛЕТ
 РАЗВЕДИ МЕ - Две нијанси црвена РАЗВЕДИ МЕ - Две нијанси црвена 17 окт. 2023, 20:00 часот МКЦ - Скопје КУПИ БИЛЕТ
ПАЦИЕНТИ ПАЦИЕНТИ 18 окт. 2023, 20:00 часот МКЦ - Скопје КУПИ БИЛЕТ
Куклена претстава за деца до 10 годишна возраст Куклена претстава за деца до 10 годишна возраст 19 окт. 2023, часот М.каменица КУПИ БИЛЕТ
ПАЦИЕНТИ ПАЦИЕНТИ 25 окт. 2023, 20:00 часот Свети Николе КУПИ БИЛЕТ
Куклена претстава за деца до 10 годишна возраст Куклена претстава за деца до 10 годишна возраст 26 окт. 2023, часот Skopje КУПИ БИЛЕТ

 

 

Радо Алексовски

22 Октомври 1996, Скопје

Дипломирано актерска игра на Универзитетот за аудиовизуелни уметности ЕФТА Скопје (2018) во класата на професор Мето Јовановски и асистент Магдалена Ризова Черних.

 Одиграни улоги:

  • Пациенти-театарска претстава во продукција на Театар Провокација,реж.Ѓорѓи Ризески (Салон 19:19) 2022

 

  •  „Развој – Ослободи го умот од корупција“-Интерактивна театарска работилница базирана на принципите на Форум Театарот, посветена на темата - корупција и нејзино надминување во општеството-2020

 

  • Скандал-театарска претстава во продукција на Театар Провокација,режија Роберт Ристов(Театар Провокација,2019)

 

  • Детска новогодишна претстава Како да го задржиме Дедо Мраз? (Театар Провокација-детска едукација,2019)

 

  • Галеб А.П.Чехов-Илија Афанасијевич Шамраев (дипломска претстава во Театар Јордан Хаџи Константинов Џинот-Велес,2018)

 

  • Улоги одиграни во испитни претстави за време на студиите:Ричард трети (Ричард Трети-В.Шекспир),Балтазар Балтазарович Жевакин (Женидба-Н.В.Гогољ),Иван Васиљевич Ломов (Просидба-А.П.Чехов).

 

  • Натсинхронизација на ТВ Серии (Канал 5) 2019/2022 

 

  • Член во драма секторот на здружението за неформално и инклузивно образование Крео Аксис од 2019 година (работа со деца и поставување на детските мјузикли Ени Јуниор,Убавицата и ѕверот,Оревокршачката,Мулан.....)

 

 

 

 

 

 

 

Во „Театар Провокација“ игра во претставите: