СЛЕДНИ НАСТАНИ

ИНТЕРНАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ НА ДУО ДРАМА „ БРАНКО ЃОРЧЕВ“- НЕГОТИНО

АНАТОМИЈА НА НЕВЕРСТВОТО - НУ ТЕАТАР КОМЕДИЈА, СКОПЈЕ

06.09.2022 од 19:30 ч.   Локациај: КАФЕ БАР „АМАРО“

КУПИ ONLINE-БИЛЕТ / Претстава: АНАТОМИЈА НА НЕВЕРСТВОТО

Автор: Валентин Красногоров

Режија: Александра Кардалевска

Драматург: Дарко Јан Спасов

Костимограф: Ивана Каранфиловска Угуровска
Играат: Жаклина Петровска и Тони Денковски

НУ Театар Комедија Скопје

 

Низ неколку засебни едночинки во кои истите актери толкуваат различни карактери, претставата зборува за неверството, бракот и воопшто машко-женските љубовни односи. Ликовите во сите едночинки се поставени во парадоксални ситуации, а самото сиже, спојувајќи две противречни состојби, претставува оксиморон кој го изразува самото неверство како болно задоволство, односно пријатна сензација што создава проблеми. На тој начин претставата игра по тенката линија на сарказмот и апсурдот создавајќи истовремено хумористични и драматични ситуации.

Александра Кардалевска