СЛЕДНИ НАСТАНИ
Куклена претстава за деца до 10 годишна возраст Куклена претстава за деца до 10 годишна возраст 04 окт. 2023, часот Кавадраци КУПИ БИЛЕТ
Куклена претстава за деца до 10 годишна возраст Куклена претстава за деца до 10 годишна возраст 05 окт. 2023, часот Кавадарци КУПИ БИЛЕТ
Куклена претстава за деца до 10 годишна возраст Куклена претстава за деца до 10 годишна возраст 06 окт. 2023, часот Скопје КУПИ БИЛЕТ
ЗЕЛЕНКОВЦИ ЗЕЛЕНКОВЦИ 08 окт. 2023, 11:00 часот Фестивал Mmilk & Blues - Скопје КУПИ БИЛЕТ
Куклена претстава за деца до 10 годишна возраст Куклена претстава за деца до 10 годишна возраст 09 окт. 2023, часот Скопје КУПИ БИЛЕТ
ЈАС СУМ АКИКО ЈАС СУМ АКИКО 12 окт. 2023, часот Живинице БиХ КУПИ БИЛЕТ
ОЖЕНИ МЕ- Две нијанси црвена ОЖЕНИ МЕ- Две нијанси црвена 16 окт. 2023, 20:00 часот МКЦ - Скопје КУПИ БИЛЕТ
 РАЗВЕДИ МЕ - Две нијанси црвена РАЗВЕДИ МЕ - Две нијанси црвена 17 окт. 2023, 20:00 часот МКЦ - Скопје КУПИ БИЛЕТ
ПАЦИЕНТИ ПАЦИЕНТИ 18 окт. 2023, 20:00 часот МКЦ - Скопје КУПИ БИЛЕТ
Куклена претстава за деца до 10 годишна возраст Куклена претстава за деца до 10 годишна возраст 19 окт. 2023, часот М.каменица КУПИ БИЛЕТ
ПАЦИЕНТИ ПАЦИЕНТИ 25 окт. 2023, 20:00 часот Свети Николе КУПИ БИЛЕТ
Куклена претстава за деца до 10 годишна возраст Куклена претстава за деца до 10 годишна возраст 26 окт. 2023, часот Skopje КУПИ БИЛЕТ

Чедомир Митевски                                             

(роден 1.12.1993 во Куманово, Р. Македонија)

Email: mitevskicedomir@gmail.com

Мобилен телефон:  078434996   

                                                                                  

Образование:

2014-2018

Завршил актерска игра на факултетот за драмски уметности во Скопје при универзитетот "Св. Кирил и Методиј" во Скопје.

Завршил во класата на проф. Зоја Бузалковска.

 

ТЕАТАР

2019

Главна улога во дипломска претставата "Бела Болест".

Текст: Карел Чапек

Режија: Горјан Аревски.

2019

Главна улога во претставата "Како се прави човек" текст: колективно авторство.

Режија: Хана Миленковска.

Кореографија: Валентино Апостоловски.

Драматург: Горјан Милошевски.

2018

Играл во улогите на Micheal/Richard во "The Big Chill" текст : lorens Kazdan и Barbara Benedekt. (Дипломска претстава, која премиерно е изведена во МНТ)

Режија: Зоја Бузалковска

2017

Играл главна улога во претставата

"На погрешно место во погрешно време" во Кумановскиот театар.

текст:Frances Vebber

Режија: Мирослав Петковиќ

Премиерата се одиграла на фестивалот "Денови на комедија" во Куманово.

2017

Ја играл  улогата на таткото во "Hadersfield".

Текст : Угљеша Шајтинац.

               (проект на младински алтернативен театар)

2017

Играл дадилка во " Елка кај Иванови".

Режија: Зоја Бузалковска.

Претставата се има одигранона фестивалот "Војдан Чернодрински" во Прилеп.

Фестивал "Fist"во Букурешт, Романија.

2016/2017

Го играл ликот на Аслаксен во "Народен Непријател".

Текст: Хенрик Ибзен.

Режија: Горјан Аревски.

2016/2017

Играл затворски чувар во "System Error"

Текст: Маја Стевановиќ

Режија: Зоја Бузалковска

Претставата се играла и на фестивалот "МОТ" во Скопје.

2016

Го играл ликот на Џо Келер во "Сите мои синови".

Режија:Горјан Аревски.

2015

Играл повеќе ликови во детска претстава "Библија".

Режија: Срџан Јанакијевиќ.

2013

Играл главна улога во "Аудиенција".

Текст: Вацлав Хавел

Режија: Мирослав Петковиќ.

Филмови: "јас не сум Игор" режија на Сергеј Георгиев," Врба" режија на Милчо Манчевски, "Црни и Криви" режија на Марко Џамбазовски(дипломски филм).

ТВ серии: "Пет плус фамилија" ОХО продукција, "Преспав" ОХО продукција," Дајте Музика" продукција МТВ.

 

Во „Театар Провокација“ игра во претставата: