СЛЕДНИ НАСТАНИ
Куклена претстава за деца до 10 годишна возраст Куклена претстава за деца до 10 годишна возраст 04 окт. 2023, часот Кавадраци КУПИ БИЛЕТ
Куклена претстава за деца до 10 годишна возраст Куклена претстава за деца до 10 годишна возраст 05 окт. 2023, часот Кавадарци КУПИ БИЛЕТ
Куклена претстава за деца до 10 годишна возраст Куклена претстава за деца до 10 годишна возраст 06 окт. 2023, часот Скопје КУПИ БИЛЕТ
ЗЕЛЕНКОВЦИ ЗЕЛЕНКОВЦИ 08 окт. 2023, 11:00 часот Фестивал Mmilk & Blues - Скопје КУПИ БИЛЕТ
Куклена претстава за деца до 10 годишна возраст Куклена претстава за деца до 10 годишна возраст 09 окт. 2023, часот Скопје КУПИ БИЛЕТ
ЈАС СУМ АКИКО ЈАС СУМ АКИКО 12 окт. 2023, часот Живинице БиХ КУПИ БИЛЕТ
ОЖЕНИ МЕ- Две нијанси црвена ОЖЕНИ МЕ- Две нијанси црвена 16 окт. 2023, 20:00 часот МКЦ - Скопје КУПИ БИЛЕТ
 РАЗВЕДИ МЕ - Две нијанси црвена РАЗВЕДИ МЕ - Две нијанси црвена 17 окт. 2023, 20:00 часот МКЦ - Скопје КУПИ БИЛЕТ
ПАЦИЕНТИ ПАЦИЕНТИ 18 окт. 2023, 20:00 часот МКЦ - Скопје КУПИ БИЛЕТ
Куклена претстава за деца до 10 годишна возраст Куклена претстава за деца до 10 годишна возраст 19 окт. 2023, часот М.каменица КУПИ БИЛЕТ
ПАЦИЕНТИ ПАЦИЕНТИ 25 окт. 2023, 20:00 часот Свети Николе КУПИ БИЛЕТ
Куклена претстава за деца до 10 годишна возраст Куклена претстава за деца до 10 годишна возраст 26 окт. 2023, часот Skopje КУПИ БИЛЕТ

Во 2022 година „Театар Провокација“ ги имаше следните активности:

 

ПРЕМИЕРИ НА ПРЕТСТАВИТЕ:

 

ВКУПНО ОДИГРАНИ: 45 изведби во 2022 година.

 

ОРГАНИЗАТОРИ на ФЕСТИВАЛОТ НА ДУОДРАМА „БРАНКО ЃОРЧЕВ“- НЕГОТИНО, во соработка со ОПШТИНА НЕГОТИНО.

 

УЧЕСТВО НА ФЕСТИВАЛИ:

  1. „Тједан Смијеха“ – Вараждин (Р. Хрватаска)
  2. ФКТ „Ристо Шишков“ – Струмица
  3. „Фестивал дуодраме“ – Топола (Р.Србија)
  4. Фестивал на дуодрама „Бранко Ѓорчев“ – Неготино
  5. „IN VINICA VERITAS“ - Виница
  6. XIV MТФ„Јоаким Осоговски“ – Крива Паланка
  7. „Дром Фест“– Општина Аеродром, Скопје

НАГРАДИ:

  1. Награда GRAND PRIX на „Фестивалот на  дуодрама – Топола“, Р.Србија, за претставатаРАЗВЕДИ МЕ“ во режија на Роберт Ристов.
  2. Награда НАЈДОБАР АКТЕРСКИ ПАР, доделена на Изабела Јакимова и Бранко Атанасов, на „Фестивалот на дуодрама - Бранко Ѓорчев“, Неготино, за претставата „ОЖЕНИ МЕ“.