СЛЕДНИ НАСТАНИ

ИЗВЕШТАЈ ЗА СРАБОТЕНОТО НА ТЕАТАР ПРОВОКАЦИЈА ВО ТЕКОВНАТА 2023 ГОД

.

ВКУПНО ОДИГРАНИ ПРЕТСТАВИ

Во тековната 2023-та беа одиграни вкупно 133 изведби

 • РАЗВЕДИ МЕ во режија на Роберт Ристов /11 – изведби
 • ПАЦИЕНТИ во режија на Ѓорѓи Ризески /10 – изведби
 • ОЖЕНИ МЕ во режија на Роберт Ристов /2 – изведби

 

УЧЕСТВО НА ФЕСТИВАЛИ:

 • „Фестивал на дуо драма“ во ТОПОЛА, Р.Србија со претставата ОЖЕНИ МЕ во режија на Роберт Ристов,
 • ИТФ „ЖИВИ ФЕСТ“-Живинице БиХ, со претставата „ЈАС СУМ АКИКО“во режија на Роберт Ристов,
 • АРТ ТРЕМА ФЕСТ – Рума, Р.Србија, со претставата „РАЗВЕДИ МЕ“ во режија на Роберт Ристов.
 • „ГОЛА МЕСЕЧИНА“ - Општина Аеродром, со претставата „РАЗВЕДИ МЕ“ во режија на Роберт Ристов.
 • „СКОПСКО ЛЕТО“, со претставата „РАЗВЕДИ МЕ“ во режија на Роберт Ристов.
 • II -Интернационален Фестивал на дуо драма „Бранко Ѓорчев“- Неготино, ОFF-програма со претставата „ЈАС СУМ АКИКО“во режија на Роберт Ристов

 

ОРГАНИЗАТОРИ НА ФЕСТИВАЛ

Во мај 2023 год, ТЕАТАР ПРОВОКАЦИЈА беше организатор на II- Интернационален Фестивал на дуодрамата "Бранко Ѓорчев"- Неготино, заедно со ОПШТИНА НЕГОТИНО.

 

ПРОДУЦЕНТИ НА ДОКУМЕНТАРЕН ФИЛМ

Театар Провокација за прв пат беше и ПРОДУЦЕНТ на документарниот филм „ВО МОИТЕ ЧЕВЛИ“ во режија на Горан Трифуновски, чија тематика се однесува на предизвиците со кои се соочуваат лицата со дијагноза МУСКУЛНА ДИСТРОФИЈА и нивните семејства.

 

ХУМАНИТАРНИ ИЗВЕДБИ

Во 2023 одигравме вкупно (6) - ХУМАНИТАРНИ ИЗВЕДБИ НА ПРЕТСТАВИТЕ:  РАЗВЕДИ МЕ (1-изведба) и ДРУГАРСТВО (5 – изведби);

 

ГОСТУВАЊА НИЗ РЕГИОНОТ

Во тековната 2023-та ги реализиравме гостувањата во: Нови Сад, Шабац, Рума, Врање, Прњавор, Топола и Живинице.

 

НАГРАДИ И ПРИЗНАНИЈА-

 • Награда за најдобра сценографија за претставата РАЗВЕДИ МЕ на АРТ ТРЕМА ФЕСТ -РУМА (доделене од специјално формирана комисија од публката)
 • Признание за вредните придонеси во хуманитарните акции – Група млади активисти, организатори на хуманитарни настани – Неготино.